Over QCvetlab

Algemeen

QCvetlab is opgericht in 2008 en gevestigd in Nijverdal. Haar belangrijkste activiteit is het verzorgen van een aantal kwaliteitsbewakingsprogramma's voor laboratoriumonderzoeken bij dierenartsen. Dierenartsen en dierenklinieken krijgen hiermee de mogelijkheid om de kwaliteit van hun laboratorium werkzaamheden te controleren en te bewaken.

DSC 0318 web

Missie

Ieder veterinair laboratorium zal zich inspannen om betrouwbare resultaten af te leveren. Foutieve of onnauwkeurige uitslagen kunnen tenslotte grote gevolgen hebben voor de patiĆ«nten. Beslissingen met betrekking tot prognose en therapie zijn voor een deel en soms zelfs geheel gebaseerd op uitslagen van laboratoriumonderzoeken. Kwalificaties van personeel, keuze en onderhoud van de apparatuur, calibratie en bewaring van reagentia zijn slechts enkele voorbeelden van aandachtspunten die van belang zijn om tot een betrouwbaar resultaat te komen. Maar leiden al deze inspanningen ook tot betrouwbare uitslagen? Door regelmatige kwaliteitscontrole kan de betrouwbaarheid van de laboratoriumuitslagen gemeten worden en kunnen, indien nodig, maatregelen genomen worden om de kwaliteit te verbeteren.  Geen enkel laboratorium kan zonder een goed kwaliteitsbewakingssysteem. QCvetlab biedt een aantal kwaliteitscontrole programma's die speciaal gericht zijn op (kleine) veterinaire laboratoria.

 

Rondzendingen

QCvetlab houdt zich onder andere bezig met het organiseren van rondzendingen in het kader van externe kwaliteitsbewaking. Veterinaire laboratoria kunnen zich inschrijven voor de programma's: chemie, hematologie, electrolyten, T4, lipase, cCRP en progesteron. Meer informatie over de afzonderlijke rondzendingen vindt u in de sectie rondzendingen.

 

Advies

Dierenartsen kunnen bij QCvetlab terecht voor advies over het opstellen van laboratoriumprotocollen, de aanschaf van apparatuur en de inrichting van het laboratorium. Tevens kan een beroep gedaan worden op QCvetlab in geval van problemen met laboratoriumonderzoeken.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Contact

Adres:
Kerkstraat 24
7442 ED Nijverdal

Telefoon:
0548 625327
Fax:
084 438 0103

Overig:
IBAN NL21RABO0134735684
t.n.v. QCvetlab
BTW nummer NL858677234B01